31 maart 2020

Lekker creatief bezig zijn door de lente boost.

Door Justin

Het is eindelijk eens super lekker weer! Het zonnetje schijnt, de vogeltjes fluiten en alles is (bijna) weer goed en wel. Jammer genoeg is het alleen nog erg koud. Toch ben ik zelf al heel blij met dit weer en krijg ik hier altijd zoveel energie van dat mijn handen weer helemaal beginnen te kriebelen om te gaan tuinieren en knutselen. Zelf ben ik echt een hobbyist en ben ik het hele jaar door wel lekker bezig. Maar zodra de zon naar buiten komt krijg ik nog extra veel energie om goed bezig te gaan. Dan ga zit ik lekker tegenover het raam zodat ik nog wel naar buiten kan kijken maar hoef ik nog niet de kou in.

Sieraden.

Op dit moment houd ik mij vooral bezig met het maken van sieraden. Zo boetseer ik weleens sieraden uit was. Deze sieraden laat ik dan in brons gieten, dit is jammer genoeg wel een wat bijzondere optie omdat er nog veel extra bij gaat kijken. Ook maak ik, waar ik dan weer vaker gebruik van maak, is epoxy giethars. Epoxy giethars is zo een veelzijdig, sterk en makkelijk in gebruik. Het kan ook goed in samenwerking met kleuring waardoor het voor mij een perfect middel is om mijn sieraden te maken. Ik hoef het alleen maar in het desbetreffende vormpje te gieten en dan is het nog wachten op het drogen. Het drogen van epoxy giethars duurt wel 7 uur, hier moet je natuurlijk wel geduld voor hebben. Het epoxy geeft de sieraden een soort luxe uitstraling doordat het een prachtige glans bevat en ook een  soort diepte effect omdat je heel goed met meerdere lagen kan werken.

Wat is epoxy hars precies?

Epoxy hars is een prachtig materiaal om veel verschillende dingen te maken. Het is een transparante giethars die geen geur heeft en niet stinkt. Daarnaast droogt het materiaal heel mooi, strak en waterpas op. Doordat het zo langzaam opdroogt kan er in het proces geen warmte ontwikkeling ontstaan. Dit betekent dat de kans op lucht belletjes afneemt omdat deze er zo rustig uitkunnen trekken. Een ander voordeel van epoxy hars is dat het water- en UV bestendig is. Tot slot epoxy hars is makkelijk wanneer je meerdere lagen nodig hebt. Ook dan droogt het goed op, de onderliggende lagen worden in dit proces niet aangetast. Dit maakt het ook makkelijk om met pigment kleuren te werk te gaan en zo speciale effecten kan toevoegen.