23 september 2022

Wat moet je doen als je last hebt van lekkage?

Door Justin

Wanneer je last hebt van lekkages in je woning of bedrijfspand, dan is dat natuurlijk erg vervelend. Er stroomt water naar binnen en dat kan ook nog eens voor erg veel schade zorgen. Daarnaast is de kans ook groot dat je schade aan het dak hebt, want anders zou er ook geen water naar binnen stromen. Om meer schade te voorkomen en om ervoor te zorgen dat de lekkage stopt, is het belangrijk om direct actie te ondernemen. Dit doe je natuurlijk door het inschakelen van een dakdekker of een lekdetectiebedrijf. 

 

Het vinden van een dakdekker is niet lastig 

Zoals je nu inmiddels wel weet, is het erg belangrijk om direct actie te ondernemen wanneer je last hebt van een lekkage. Hiermee voorkom je meer schade. Je moet hiervoor wel een dakdekker weten te vinden, maar gelukkig is dat zeker niet lastig. Je kunt daarvoor namelijk goed gebruik maken van het internet. Door bepaalde zoektermen zoals: ‘Direct dakdekker inschakelen’ of ‘noodhulp lekkage’ te gebruiken, zul je binnen enkele seconde tientallen websites vinden. Dit zijn voornamelijk de websites van dakdekkers en bedrijven die zich bezighouden met het renoveren, repareren of vervangen van daken. 

 

Het opsporen van de lekkage 

Wanneer je eindelijk een dakdekker hebt gevonden die je graag uit de brand wilt helpen, is het handig om te weten wat een dakdekker precies gaat doen. Een dakdekker gaat eerst de oorsprong van de lekkage achterhalen. Er is namelijk altijd een kans aanwezig dat je dak niet lekt, maar dat het juist om een lekkende leiding gaat. In dat geval kan een dakdekker weinig voor je betekenen. Mocht het dak wel lekken, dan is de kans groot dat de dakdekker het dak opnieuw wil bedekken. Dit wordt voornamelijk gedaan met EPDM-dakbedekking. Reparaties worden voornamelijk uitgevoerd met EPDM stroken

 

Zelf je dak bedekken is mogelijk

Je kunt er ook voor kiezen om je eigen dak te bedekken, want dit is zeker niet lastig. Het is echter wel belangrijk dat je de juiste materialen aanschaft. Hierbij kun je denken aan EPDM dakbedekking, maar ook aan EPDM lijm. EPDM lijm heb je nodig om EPDM dakbedekking te kunnen hechten. Daarnaast is het bedekken van je eigen dak ook gevaarlijk en daarom is het van groot belang dat je altijd aan je eigen veiligheid denkt. Je kunt je bijvoorbeeld bevestigen aan het dak zodat je in ieder geval opgevangen wordt bij een val, maar ook kun je de ladder die je nodig hebt verstevigen.