2 oktober 2022

Bestel een compleet EPDM dakbedekking pakket

Door Justin

Heb je een huis met dakpannen of met een rietgedekt dak? Dan kun je eventuele schades al vanaf beneden zien. Je ziet dan precies waar er een dakpan kapot is of waar een stuk riet is afgewaaid. Je weet dan ook dat het tijd is om direct actie te ondernemen. Je schakelt een dakdekker of een rietdekker in en deze zorgt er wel voor dat je dak weer helemaal wind- en waterdicht wordt gemaakt. Heb je een aanbouw met een plat dak? Dan merk je schade vaak pas op als het water langs de muren naar beneden loopt of als er een plas water in de aanbouw staat. Het is dus belangrijk om minimaal een keer per jaar het dak even te checken. Dat klinkt moeilijker dan het is. Je kunt er gewoon bijklimmen op een ladder en dan zie je snel genoeg of de dakbedekking nog helemaal in tact is. Is dat niet meer het geval? Dan kun je maar beter snel een compleet EPDM dakbedekking pakket bestellen.

Wat zit er in een EPDM dakbedekking pakket?

In een EPDM dakbedekking pakket vind je, onder andere, EPDM dakbedekking op maat. Je kunt, voor je het EPDM dakbedekking pakket gaat bestellen de precieze maten online doorgeven. Ook vind je in het EPDM dakbedekking pakket de juiste lijm om de dakbedekking op de juiste manier aan te kunnen brengen. Wil je ook een nieuwe hemelwaterafvoer? Dan kun je deze er gewoon bij bestellen.

Breng zelf de nieuwe dakbedekking aan

Je kunt de EPDM dakbedekking zelf aanbrengen, dat is, zeker wanneer het vooraf op maat is gemaakt, geen heel ingewikkelde klus. Het is een kwestie van een goede voorbereiding en de handleiding bij de hand houden. Je zult zien dat je gewoon zelf je dakbedekking kunt vervangen. Het resultaat is direct zichtbaar en je hebt er heel wat jaren plezier van.

Werken op hoogte is niet zonder gevaar

Ook als je geen hoogtevrees hebt, is het werken op hoogte niet voor iedereen weggelegd. Heb je problemen met je evenwicht? Blijf dan alsjeblieft met beide benen op de grond staan. Je kunt dan vast wel iemand vinden die je een dagje wil helpen. Jij kunt ervoor zorgen dat de ladder goed stabiel staat en je kunt aanwijzingen geven van beneden af. Dat is ook een belangrijke taak! Draag veiligheidsschoenen en let goed op waar de lijm al is aangebracht. Je wilt niet op het dak moeten blijven. Die lijm is hartstikke sterk!