3 maart 2022

Cryptocurrencies

Door Justin

Cryptocurrencies zijn de laatste tien jaar in opkomst. De meest bekende cryptocurrency is momenteel Bitcoin en dat is ook de meest waardevolle. Vandaag zijn er duizenden verschillende cryptocurrencies op de markt gebracht en de meeste hebben een andere blockchain technologie. De meeste handelaren beschouwen crypto als een riskante investering omdat de markt hevige ups en downs kent. Als je wilt beleggen in crypto is het verstandig dat je altijd onderzoek doet naar de munt waarin je wilt investeren. 

 

Crypto kopen

Als je wilt handelen in crypto kan dat zeer moeilijk zijn. Als je geen ervaring met computers of bitcoin hebt, dan gaat er zeker wel eens wat fout. Een crypto portemonnee aanmaken is vaak niet eenvoudig en je moet dan ook nog via een andere partij cryptomunten aanschaffen. Gelukkig kan je zeer eenvoudig via bekende platformen die zich richten op cryptomunten, cryptomunten zoals bitcoin, litecoin, dogecoin en ethereum kopen. Ook zijn er talloze brokers die deze cryptomunten aanbieden. Een van deze brokers kan je vergelijken via compareallbrokers.com en zij zijn ook een van de meest betrouwbare brokers die er zijn. Dit platform is enorm bekend onder de Nederlandse handelaren. Houd er rekening mee dat cryptomunten een riskante investering of belegging zijn. Soms zakt de waarde van een munt met vijftien tot twintig procent in enkele dagen. Als je er duizend euro investeert kan het morgen nog maar achthonderd euro waard zijn, maar tegelijkertijd kan het overmorgen vijftienhonderd euro waard zijn. 

 

Zijn cryptomunten de toekomst?

De blockchain technologie is een peer-to-peer netwerk en zet banken buitenspel. Het is dus onvermijdelijk dat cryptomunten de toekomst zijn van digitale betalingen. El Salvador is een land in Zuid-Amerika en zij hebben als eerste land Bitcoin als wettig betaalmiddel geaccepteerd. De markt is vrij nieuw, dus voor het echt gebruikt gaat worden moet de markt stabiliseren. Veel betalingen worden al betaald met USDT. Dit is een cryptomunt die altijd gelijk staat aan de dollar koers. Een crypto die altijd gelijk staat aan een munteenheid noemen we een FIAT munt. De blockchain technologie is niet alleen handig voor het bouwen van een transactie netwerk voor cryptomunten, het wordt tegenwoordig namelijk ook gebruikt om systemen met elkaar te laten communiceren en informatie te verzenden. De laatste tijd worden ook zogenoemde NFT (Non Fungible Tokens) verhandeld. Dit is een bewijsstuk van het bezit van een item, zoals een schilderij. Deze techniek zal in de toekomst ook toegepast worden voor verschillende doeleinden. Zo zijn er in de Verenigde Staten al evenementen georganiseerd tickets verhandeld werden als een NFT.