24 juni 2021

Maak een wellness ruimte van je badkamer!

Door Justin

We hebben allemaal wel eens een moment voor onszelf nodig, alleen komen we daar niet altijd aan toe. Het is dan ook belangrijk om juist dit soort momenten voor jezelf in te plannen. Drink bijvoorbeeld 1x per week een lekker kopje koffie buiten de deur, trakteer jezelf op een avondje bioscoop, of maak een wellness ruimte van je badkamer. Hier kun je dan bijvoorbeeld 1 of 2 keer per week een avondje genieten van een goed bad of een lekkere warme douche. Natuurlijk met een fijn muziekje via je waterdichte speaker, wat je prima kunt horen achter je glazen douchewand.

Warme kleuren

Als je badkamer ‘al staat’ dan is het niet zo handig om alle tegeltjes van de muur te slopen en er nieuwe op te zetten. Echter, als je het budget hebt voor een volledige make-over, inclusief verbouwing, dan kun je natuurlijk wel kiezen voor een warme kleur. Dit geldt ook voor de accessoires die je neerzet natuurlijk. Als je een sauna bezoekt, zijn het toch de aardetinten die je het meeste ziet terugkomen. 

Lekkere geuren

Als je echt het ultieme relaxgevoel wilt hebben, dan is het wel zo prettig als het lekker ruikt. Je kunt hiervoor wierook of geurkaarsen gebruiken, of geurstokjes neerzetten. Daarnaast kun je natuurlijk gebruik maken van fijne douche- en badproducten.

Mooie en nette badkamermeubels

Een vieze badkamer gaat er niet voor zorgen dat je heerlijk kunt relaxen. Het is dan ook erg fijn als je meubels mooi glanzen en goed schoon zijn. De glazen douchedeur moet dus niet onder de vieze vingers zitten en het bad moet ook niet vol zitten met shampooresten van een ander, voordat je het vult om erin te gaan liggen.  

Designradiator

Als je een designradiator plaatst in de badkamer, dan staat dit natuurlijk extra luxe. Als je er dan ook nog je mooiste handdoeken overheen hangt, of je badjas, dan is het plaatje helemaal af. Die gerafelde handdoeken die je in de kast hebt liggen, kun je ook prima gebruiken als poetslap.

Bordje op de deur

Woon je met meerdere mensen in een huis, laat het dan weten als je een momentje voor jezelf nodig hebt. Je kunt dit van tevoren aangeven, of een bordje op de deur hangen zodat iedereen weet dat de badkamer bezet is. Heb je kinderen (en ben je niet alleenstaand), dan kun je je partner gerust inzetten hiervoor. Hij/zij is dan op een ander moment aan de beurt om eventjes alleen te kunnen zijn.