23 juni 2021

De transportfiets, terug van weggeweest

Door Justin

Transportfietsen zijn nog niet zo lang in zwang als gewone fiets. Lang was dit soort fietsen voorbehouden aan bakkers, slagers en andere middenstanders die per fiets hun waren aan de man brachten. Nu is de Cortina transportfiets een gewilde fiets onder jong en oud. Met het welbekende kratje aan de voorkant is het een ideale fiets om spullen te vervoeren. Scholieren gebruiken hem graag om hun boekentas mee naar school te nemen, ze zijn handig om boodschappen mee te vervoeren en zo vinden veel mensen een goede toepassing voor de transportfiets.

De elektrische fiets als allround fiets

De fietsenwereld is de laatste twintig jaar erg in beweging. Ook de elektrische fiets als fiets voor iedereen is van recente datum. Vroeger vooral voorbehouden aan senioren die moeite hadden met een fiets zonder trapondersteuning, nu een fiets voor iedereen die weleens tegenwind heeft. Een Cortina elektrische fiets is een allround fiets voor alle categorieën fietsers. Met de trapondersteuning fiets je net even makkelijker. Of het nu naar werk of kantoor is, een tochtje op een mooie zomeravond of het naar school of kinderopvang brengen van de kinderen, een elektrische fiets maakt het leven prettiger.

Cortina fietsen sluit aan bij de moderne klant

Cortina fietsen is een merk dat zich de laatste vijftien jaar helemaal heeft gericht op het trendy segment. Altijd aansluitend bij de actualiteit, of het nu gaat om design en kleurgebruik of om de modernste technologie. Ook de uitvoering sluit aan bij de wensen van de moderne klant: lichte en wendbare fietsen, uitstekend geschikt voor het stadsverkeer en voor recreatief gebruik. Daarnaast hippe kleuren en een goede kwaliteit. Dat zijn de eigenschappen van deze fietsen, die het merk tot één van de best verkopende van Nederland hebben gemaakt.

Werkpaarden

Transportfietsen en elektrische fietsen zou je de werkpaarden in de fietsenwereld kunnen noemen. Zo zijn er nog meer: ook de mamafiets of beter de family bike is een alleskunner. Vooral geschikt om één of meer kinderen op te vervoeren, maar door z’n stabiliteit een prettige fiets voor iedereen die een stevige en betrouwbare fiets wil. Kenmerken van de familiefiets zijn: veel ruimte voor de kinderzitjes voor en achter, een stevige standaard met twee poten om stabiel parkeren mogelijk te maken, soms een stuurslot om een kiepend stuur te voorkomen en een verstelbare stuurpen om altijd comfortabel fietsen mogelijk te maken. De lage instap zorgt ervoor dat je makkelijk op- en afstapt, ook wanneer je met kinderen of boodschappen onderweg bent.