21 juni 2021

Zomerkriebels? Ga deze zomer eens op vakantie in eigen land!

Door Justin

Ben je toe aan vakantie maar heb je geen zin om het land uit te gaan? Een last minute vakantie Nederland zou dan de ideale oplossing kunnen zijn. Ons eigen land is tenslotte rijk aan mooie plekken die echt een bezoekje waard zijn. En er zijn maar weinig Nederlanders die alle uithoeken van hun eigen land al hebben ontdekt. Of je nu een week of twee ergens op een camping wilt zitten, of weekend stedentripjes boekt, in Nederland kun je je in de zomer prima aan je vakantie behoefte voorzien!

Fiets- of wandelvakanties

Als je van sportieve vakanties houdt, hoef je echt niet helemaal naar de Pyreneëen deze zomer. Actieve en sportieve vakanties kunnen ook prima in Nederland. Een van de mogelijkheden is bijvoorbeeld om een fiets- of wandelvakantie door Nederland te plannen! Stippel van tevoren een leuke route uit in een deel van het land waar je nog niet geweest bent met mooie natuurgebieden, en geniet van de prachtige Nederlandse natuur terwijl je kilometers maakt op de fiets of te voet. Je kunt een rugzak met kampeerspullen meenemen, zodat je onderweg altijd de mogelijkheid hebt om bij een van de vele campings die ons land te bieden heeft te overnachten, zodat je de volgende dag weer fris en fruitig op weg kunt.

Stedentrips

Nederland is een land met een rijke historie. En dat zie je terug in de oude steden en dorpen. Vooral in de grote steden kun je heerlijk verdwalen door de kleine, oude straatjes en genieten van de mooie historische architectuur gemengt met moderne gebouwen. Een stad als Amsterdam is natuurlijk zeer de moeite waard om langer dan een dag te bezoeken. Als je kiest voor een of twee overnachtingen kun je de stad echt beter leren kennen, zowel overdag als in de avond. Zeker in de zomer is er een hoop te beleven in Amsterdam. Van festivals tot markten, in Amsterdam kun je je in het weekend prima vermaken. Hetzelfde geldt natuurlijk ook voor steden als Maastricht, Utrecht, Den Bosch, Nijmegen, en de vele andere prachtige steden die Nederland rijk is!

Strandvakanties

Wil je deze zomer genieten van zon, zee en strand? Nederland heeft een prachtige uitgestrekte kustlijn met vele stranden waar je in de zomer heerlijk kunt vertoeven. Verblijf in een hotel aan het strand in Zeeland of pak de veerboot naar Texel om echt even van de drukte van het vasteland weg te komen. In Nederland zijn we niet gezegend met lange zomers, maar de weken dat het zomers weer is, liggen de stranden overal in Nederland vol en kun je lekker genieten van de Costa del Holandia!