30 mei 2021

Heb jij al van een mistgenerator gehoord?

Door Justin

Je spullen en panden beveiligen, dat wil je natuurlijk wel doen. Je hebt hard gewerkt voor je spullen en dan wil je het natuurlijk wel beveiligen. Dat kan bijvoorbeeld door middel van een mistgenerator of door mistmachines. In deze blog gaan we dieper op in wat mistgenerators zijn.

 

Wat is een mistgenerator, hoe werkt het en hoe wordt de mistgenerator geactiveerd?

Een overval of inbraak is de nachtmerrie van iedereen. Uw veilige omgeving wordt aangetast, de materiële schade is enorm, om nog maar te zwijgen over de emotionele schade. Mistgeneratoren bieden extra veiligheid en zorgen dat u beschermd bent tegen gebeurtenissen als een inbraak, overval of ramkraak.

Een mistmachine reageert in een fractie van een seconde en ontneemt een crimineel binnen enkele seconden het volledige zicht, door het uitstoten van een dikke mistwolk. De mistgeneratoren die wij aanbieden zijn uitvoerig getest en zijn in staat om een grote ruimte binnen tien seconden volledig met mist te vullen. De zin: ‘geen handen voor ogen meer zien’ nemen wij letterlijk, waardoor het zicht in deze mist slechts centimeters is. Het vinden van de buit wordt daarmee onmogelijk gemaakt en de inbreker wordt zodanig vertraagd dat de kans op arrestatie ook aanzienlijk stijgt.

Een mistgenerator kan op meerdere manieren geactiveerd worden. U koppelt uw mistgenerator bijvoorbeeld aan een (al bestaand) alarmsysteem en maakt deze zo onderdeel van uw beveiligingssysteem. Bij activatie van het alarmsysteem, activeert ook de mistmachine. Een dergelijke koppeling zorgt ervoor dat niet alleen uw pand binnen luttele seconden vol mist staat, ook de hulpdiensten worden direct gealarmeerd. Zo is de politie al op weg als de inbreker nog niet weet wat hem allemaal overkomt. Een mistmachine bedient u ook eenvoudig met de hand. Door de overvalknop in te drukken activeert u meteen de mistuitstoot.

Waar er voorheen alleen nog logge, grote mistmachines te koop waren, is dit aanbod inmiddels uitgebreid met mistmachines in allerlei soorten en maten. Zo zijn er mistmachines ontwikkeld die speciaal gebouwd zijn voor het beveiligen van voertuigen. Er zijn veel vrachtwagens die overvallen worden voor de kostbare lading die zij vervoeren. Een mistgenerator zorgt er vervolgens voor dat de lading gelijk beveiligd wordt.

Daarnaast zijn er ook verschillende frontjes voor mistmachines te koop. Zo past u uw mistgenerator helemaal aan aan het interieur van uw woning.

 

En wil je nog een paar voordelen horen? Een mistgenerator is er niet alleen om jouw spullen te beveiligen, maar ook de personen in de omgeving. En je hoeft totaal geen veranderingen in jouw huis of pand aan te brengen. Het kan namelijk in elk interieur. Hoe goed klinkt dat?