26 april 2021

Leuke dingen naast jouw boot om te hebben!

Door Justin

Heb je een boot of wil je gewoon iets leuks op het water maar je hebt geen idee wat? Dan kan het lezen van deze blog wellicht interessant zijn voor jou! Heb jij misschien een boot voor de rust maar wil je iets erbij om echt plezier ermee te maken wat een bepaalde kick geeft wat je niet krijgt met een boot. Want hoe lekker is het om een boot te hebben waar je met iedereen kan liggen en heerlijk kan op ontspannen met een borrel en een hapje en daarnaast een gave waterscooter te hebben om die kick te krijgen. Hieronder hebben we een overzicht gemaakt van gave dingen om erbij te kopen. Ben je al een beetje benieuwd? Lees het dan hieronder!

Efoil

Wat de laatste tijd heel trending is in de watersport en op social media is het hebben van een efoil board. Deze trend is vanuit Australie naar Europa gevlogen en nu zie je al best wat mensen in Nederland dit gebruiken. Ook zijn er al enkele bedrijven waar je een efoil kan huren. Efoil Ijburg in Amsterdam kan je bijvoorbeeld efoilen. Efoilen is eigenlijk het zweven boven het water met een verkleind surfboard waar een elektrische motor aan vastzit wat je door het water zweeft. Je bestuurd de snelheid met een afstandsbediening in je handen en je stuurt met de balans van je lichaam. De eerste keren zal het nog wennen zijn omdat je het board moet leren kennen maar na paar keer oefenen kan je al zweven over het water. Ik geef als tip mee om eerst een paar keer een board te huren en daarna een efoil kopen. Straks vind je het niks of kan je het niet en zit je met een best dure board.  

Waterscooter

Een droom voor bijna iedereen is het hebben van een waterscooter. Ik denk dat ik hier niet veel over hoef te vertellen want een waterscooter zegt al genoeg. Met 90 km/h over het water heen varen in je eentje of met iemand anders achterop krijg je echt wel een kick. Echter moet je wel een extra trailer kopen en is een vaarbewijs verplicht, bij een efoil bijvoorbeeld niet.

Seabob

Wat niet veel mensen kennen maar waar je echt naar moet kijken is een Seabob. Dit is een soort waterscooter dat heel compact is en waar je achter moet hangen. Daarnaast kan je er mee onder water tot een diepte van 40 meter. Dit is daarnaast heel handig om mee te nemen en heeft het geen brandstof nodig, het is namelijk volledig elektrisch.