14 april 2021

Enkele tips om veilig motor te rijden

Door Justin

Het rijden van een motor is in de afgelopen jaren sterk gegroeid. Ook omdat de zomer weer voor de deur staat wordt er verwacht dat we veel motors op de weg zullen gaan zien. Het wordt echter wel gezien als de meest gevaarlijke vervoersmiddel op de weg. Een motor kan een flinke snelheid aanhouden en ongelukken zitten altijd in een kleine hoek. Het is daarom belangrijk om veilig en verantwoord te rijden op een motor. Je zet immers zowel je eigen leven, als andere levens op het spel. Met enkele tips wordt het rijden op een motor een stuk veilig voor zowel jou, als de medeweggebruikers en deze tips worden met jou gedeeld.

Motor verzekering

Een motor verzekering is van cruciaal belang. Zonder motor verzekering is het niet toegestaan om de weg te betreden. Wanneer de motor verzekering niet goed in orde is, riskeer je hoge boetes. Dit is natuurlijk makkelijk te voorkomen. Er zijn verschillende motor verzekeringen. Het is een kwestie van de beste kiezen. Ook zijn er verschillende vergelijkingswebsites die de beste motorverzekering voor jou naar voren brengt. Zo kan jij je motor verzekering voor een goede prijs verzekeren en hoef je je geen zorgen te maken over de motor en kan je er optimaal van genieten.

Motorkleding

Wanneer er aan motorkleding wordt gedacht, wordt er meestal aan een helm, leren pakken en protectors gedacht. Dit hoort inderdaad bij veilige kleding en zorgt ook voor veiligheid tijdens het motor rijden. Je weet immers niet met wie je de wegen deelt. Er hoeft maar één persoon onveilig te rijden en het kan fataal aflopen. Zorg er daarom voor dat je goed bent ingepakt tijdens het rijden van een motor. Dit is inderdaad het best te doen met een leren pak. Zorg er ook voor dat de helm goed is afgesteld op het hoofd, zodat de helm comfortabel en strak zit. Zo blijft de helm altijd op het hoofd en vliegt de helm niet van het hoofd af bij een cruciale actie.

Stuur- en remtechnieken

Als motorrijder is het belangrijk om de motor goed onder controle te hebben. Dit geld zowel voor het sturen als het remmen van de motor. Zorg ervoor dat je je motor goed kent. Elke motor is immers verschillend van elkaar. Ook is het belangrijk om je koppeling in te trekken tijdens het remmen en dat je remt met je voor rem. Tijdens het remmen komt het grootste gewicht op de voorkant van het voertuig. Daarom zal een achterrem niet veel nut hebben. Remmen in de bocht ervaart oefening! Probeer daarom het remmen in de bocht zoveel mogelijk te voorkomen. Zorg ervoor dat de snelheid op een zodanig niveau zit, dat je de bocht soepel kan nemen.