1 april 2021

Kun je ook met kleine bedragen beleggen?

Door Justin

In deze blog bespreek ik tips om met kleine bedragen te beleggen. Voor veel mensen is beleggen iets voor de superrijken. Dit is gelukkig niet zo. Je kan ook met kleine bedragen beleggen. Iedereen kan nu eenvoudig beleggen. Heel veel is mogelijk online, dankzij digitaal bankieren en brokers die ook digitaal diensten aanbieden. Veel kan ook telefonisch. En als je acht wil kan je nog steeds naar een fysieke locatie van een bank.  Mijn eerste tip is doe het vooral online. Dat is het gemakkelijkst. Beleggen vanuit de comfort van je eigen huis. Dat is wat ik doe.

Waar moet ik over na denken als ik met kleine bedragen online ga beleggen?

Ik beleg zelf met kleine bedragen. Ik heb hier veel over nagedacht en ik heb nu ook de nodige ervaring, zowel met succes als met minder renderende beleggingen. Het allerbelangrijkste is dat je geen geld belegd dat je niet kan missen en dat je goed nadenkt over risico. Dit was min tweede tip voor beleggen met kleine bedragen, maar het is de belangrijkste. Mijn derde tip is: denk goed na over waar je in wilt beleggen. Kun jij goed aandelen uitkiezen? Ben je meer van de spreiding? Dan is waarschijnlijk een aandelenfonds meer iets voor jou? Ben je erg risicomijdend? Dan is beleggen misschien niets voor jou of zijn beleggingen met een erg laag risico geschikter voor je, zoals staatsobligaties.

Wat moet ik niet doen?

Als je wilt beleggen met kleine bedragen dan moet je niet risico lopen dat je niet kan of wil lopen. Je moet niet met scammers ook wel bedriegers genoemd in zee gaan. Je moet gaan beslissingen maken voordat je goed onderzoek hebt gedaan. Dit is mijn vierde tip. Denk goed na over de dingen die je niet moet doen. Heel belangrijk beleg geen geld wat je niet kan verliezen. Ik heb het ook al eerder geschreven in deze blog. Dit is echt het belangrijkste. Vertrouw niet op vage tips op het internet. Doe altijd serieus onderzoek. Onderzoek ook wat experts en wetenschappers zeggen. Luister niet naar mensen die maar wat roepen. Wat wel verstandig is om advies in te winnen bij financieel adviseurs, financieel planners, ervaren beleggers en jouw bank. Je moet niet overhaast handelen. Denk goed na voor je iets doet. Dat geldt voor beleggen en dat geldt ook voor de rest van het leven.