7 mei 2020

Styling and more!

Door Justin

Na de tijd van lentekriebels en zomer hitte is het bijna weer tijd voor kille herfstmaanden. Helaas heeft eerder ondergaande en later opkomende zon niet altijd een al te beste invloed op ons humeur. Waar sommigen last hebben van een zware winterdepressie, hebben anderen alleen een klein dipje, maar één ding is zeker: goed voor het humeur is het niet. In de decembermaand hebben we natuurlijk de vrolijke kerstlichtjes, gezelschap van familie en feestelijke dagen gevuld met cadeaus om naar uit de kijken. Maar de herfstmaanden die daaraan voorafgaan en de winter nasleep van januari die erop volgt kan wel wat opfleuring gebruiken.

Verband tussen omgeving en stemming

Wist je dat je omgeving bewezen is als een enorme invloedsfactor op je stemming? Dat betekent de plek waar je bent en de mensen om je heen, maar ook kleine details zoals de kleuren van je huis. Mocht je dus echt op zien tegen het naderende einde van de zomer, is het wellicht een leuk idee om je huis en jezelf eens een goede make-over te geven.

Jezelf stylen en een make-over geven

Misschien niet het eerste waar je aan denkt maar wel iets heel leuks om te doen. Even een totale make-over van jezelf. Dit kan je natuurlijk op verschillende manieren doen: denk bijvoorbeeld aan volledige make-over door je haar helemaal anders te knippen of hele andere en opvallende make-up op te doen. Je kan er ook voor kiezen om wat minder op te vallen maar wel kleine veranderingen uit te proberen, zoals: haarproducten van kerastase

Interieur make-over

Als we het hebben over je huis dan bedoelen we geen pastelkleurige muren en Scandinavische inrichting – nee, iets waar je vrolijk van wordt. Mooie kleuren, ronde vormen, vrolijke patroontjes, en vooral veel sfeer. Dat heeft – bewust of onbewust – een enorm positieve uitwerking op je gemoedstoestand. Dus zit je in een dipje of zie je op tegen het eind van de zomer? Misschien is het tijd voor een vrolijke verbouwing!

Warmte en gezelligheid

Ons huis willen we natuurlijk stijlvol houden. Een volwassen uitstraling, lekker strak en schoon voor wat rust in je hoofd. Maar dat uit zich al snel in hele moderne inrichtingen, die op hun beurt voor je stemming juist weer weinig doen. Wees dus niet bang om wat kleur te gebruiken! Vooral warme kleuren zoals geel oranje en rood hebben positieve effecten op de stemming, met name in de winter. Maar de magie zit ook in de details. Met een mooie Marokkaanse poef en wat vrolijke kussentjes breng je ook in je inrichting zelf wat nieuw leven, zonder dat je al je meubels nieuw hoeft te kopen. Probeer niet alles recht op een rijtje te zetten. Zorg voor wat ontregeling hier en daar, een gebrek aan symmetrie, mooie ronde vormen zoals je die ook in de natuur vindt. En je zult versteld staan wat een zo’n vrolijke stijlvolle poef in combinatie met een likje gele verf over je muur voor je humeur zal doen!