7 mei 2020

Fleur jouw huis op met deze producten!

Door Justin

De trends wat betreft interieur en decoratie vallen de laatste jaren in een en hetzelfde thema: minimalisme. Moderne vormen, geringe decoraties, en heel erg toned-down kleuren, voornamelijk witte muren met kleine kleuraccenten alleen in meubels of bijvoorbeeld één muur in pastel-blauw of roze of juist earth tones. Houd jij meer van excentriek, felle kleuren en wilde patroontjes? Maar ben je bang dat dit de boel al snel te druk maakt, te intens, of dat het moeilijker is om alles samen te stellen als er te veel kleuren en dergelijke door elkaar gaan? Dan is dit artikel perfect voor jou, dus lees snel verder!

Vrolijkheid maakt sfeer

Sfeer is een ingewikkeld concept, en betekent voor iedereen wat anders. De een wil sfeerlicht in de vorm van kaarsjes en dan maakt het niet meer uit hoe de rest eruit ziet – de ander wil zo min mogelijk decoratie en poespas voor een oase van rust, en weer een ander maakt van zijn huis een ware jungle zodat je door de kamerplanten het bos niet meer ziet. En al deze verschillende aanpakken van gezelligheid, sfeer en rust zijn natuurlijk niet voor iedereen geschikt. Een sfeermaker die vaak wordt vergeten, doordat we onszelf verliezen in stijlvol zijn, is gezelligheid en vrolijkheid. En ook dat kan stijlvol uit de hoek komen! Er is niks mis met felle kleuren en patroontjes, we zijn er gewoon een beetje bang voor geworden omdat het lastiger te combineren is dan lichte pastelkleuren en aardetinten. Dus als jij een uitdaging wil, breng wat kleur in je huis!

Tuindecoratie

Ben je van plan de tuin op te knappen? Dan kan je bijvoorbeeld kiezen voor een tuinkamer. Dit zorgt voor een leuke sfeer en je kan altijd even buiten zitten!

Oosterse accenten

Een voorbeeld van interieur design wat voor sfeer zorgt in de vorm van vrolijkheid en gezelligheid is een Oosterse inrichting. Veel felle kleuren, excentrieke patronen, maar toch komt alles op een bijzondere manier samen tot één stijl. En het leuke is dat je slechts een paar elementen hiervan hoeft te verwerken in jouw interieur om die stijl over te brengen, zonder dat het weer té wild wordt, als je daar niet van houdt. Denk aan bijvoorbeeld mooie Oosterse lampen aan het plafond. Deze schijnen hun sfeer over een hele kamer, zonder dat de stijl meteen alles in het interieur overneemt. Een paar kleurrijke kussentjes toveren ook je bank en daarmee de hele kamer snel om tot iets met wat meer leven en vrolijkheid, zonder dat je al je meubels hoeft te vervangen of de muren paars hoeft te schilderen. De kleinste dingen kunnen een enorm effect hebben!