2 april 2020

Hoe vind ik de beste energiedeal voor mijn bedrijf?

Door Justin

Niemand met een eigen kantoorpand of woning ontkomt eraan: de energierekening. Zakelijke energie is voor de meeste bedrijven naast de huur de grootste kostenpost per maand. Het is niet voor niets zo dat ondernemers regelmatig zoeken naar interessante tips om te kunnen besparen op de zakelijke energierekening. Waar begin je als ondernemer met besparen en welke tips werken wel of juist niet? In dit artikel hebben we enkele tips en tricks voor je op een rij gezet waarmee je met gemak de beste energiedeal voor jouw bedrijf kunt vinden. Op die manier betaal je nooit meer te veel voor je energie zakelijk.

Kijk en vergelijk energiedeals

De meest eenvoudige tip die je kunt opvolgen, is de eerste tip: blijf zakelijke energie vergelijken voor de beste aanbieding. Veel mensen blijven bij een energiebedrijf ‘hangen’ wanneer ze eenmaal een interessante deal op het gebied van energie hebben gescoord. In eerste instantie is dat best begrijpelijk, maar wanneer je even verder kijkt zul je zien dat dergelijke aanbiedingen blijven bestaan. Na een tijdje kun je altijd ergens anders goedkopere energiedeals scoren. Blijven hangen is in ieder geval altijd duurder. Daarom is het zakelijk vergelijken van energie van groot belang. Dit doe je met behulp van een zakelijke energievergelijker. Op Minder.nl vind je zo’n vergelijker waarmee je binnen enkele minuten weet welke aanbieding het beste bij jouw bedrijf past. Heb je eenmaal een deal gevonden, dan is het tijd om over te stappen.

Check de opzegtermijn van je contract

Voordat je begint met het vergelijken van het aanbod van meerdere energiebedrijven moet je je huidige energiecontract opzeggen. Bij dit gedeelte moet je even goed opletten, omdat je dit binnen een specifieke periode moet doen. Ieder energiecontract, zakelijk of particulier, heeft een opzegtermijn. Bij zakelijke leveranciers verschilt de lengte van de opzegtermijn enorm: de één heeft bijvoorbeeld een termijn van 30 dagen terwijl de ander een termijn hanteert van 3 maanden. Het is belangrijk om je energiecontract pas vanaf het moment dat de opzegtermijn begint op te zeggen. Doe je dit eerder dan krijg je een zogeheten opzegboete. Dat is een bedrag dat je moet betalen voor de energie die nog voor jou gereserveerd staat. De energieleverancier heeft immers op basis van jouw aanvraag energie ingekocht.

Let ook op de einddatum

Tot slot is er nog een punt waar je op moet letten, wil je het meest scherpe tarief betalen. Naast de opzegtermijn moet je namelijk ook letten op de einddatum. Je wilt namelijk ook absoluut niet te laat zijn met het overstappen naar een ander energiebedrijf. Dat zit namelijk zo: doe je helemaal niets, dan wordt het energiecontract stilzwijgend verlengd. Dit gebeurt helaas niet tegen het aantrekkelijke aanbiedingstarief, maar tegen hoge verlengingstarieven. Daarmee ben je uiteindelijk veel meer geld kwijt dan wanneer je gewoon op tijd van energieleverancier zou zijn overgestapt. Schrijf daarom met grote gekleurde letters in je agenda vanaf wanneer en tot wanneer je kunt overstappen van energieleverancier. Alleen op die manier betaal je nooit te veel voor je energiecontract voor je bedrijf. Het is dus eigenlijk ontzettend simpel om een scherp tarief te krijgen voor je zakelijke energie, zolang je het maar weet hoe het precies in elkaar steekt.