31 maart 2020

Weet jij wat je moet doen bij letselschade?  

Door Justin

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Iedereen heeft er waarschijnlijk ooit wel een keertje mee te maken gehad en het is iets wat hoort bij het leven, vallen en weer opstaan. Gelukkig vallen de meeste ongelukken relatief mee en houden mensen er niet zoveel aan over. Je bent bijvoorbeeld gestruikeld of van de trap afgegleden. Dit wordt ook wel een eenzijdig ongeval genoemd. Toch kan het ook voorkomen dat ongeval wel ernstig van aard door bijvoorbeeld een tweezijdig ongeval en dan? Wat doe je dan?

Letsel door een meerzijdig ongeval

In praktijk kan men te maken hebben met een eenzijdig of meerzijdig ongeval. Bij een eenzijdig ongeval is maar een persoon betrekken, in dit geval u zelf. Bij een meerzijdig ongeval zijn twee of meer mensen betrokken. Bij zo’n ongeval kan het gebeuren dat je letsel oploopt. Bij letsel is er schade opgetreden op lichamelijk en/of psychisch vlak. Dit kan een breuk of een kneuzing zijn maar ook een trauma of een depressie. Voorbeelden van meerzijdige ongevallen waar personen letselschade bij op kunnen lopen zijn verkeersongevallen, bedrijfsongevallen, ongevallen met een dier of schade door een gebrekkig product. In al deze gevallen kan letselschade soms worden verhaald op de tegenpartij. Dit gebeurt als de letselschade niet door eigen toedoen is ontstaan. In zo’n geval wordt en een schadevergoeding uitgekeerd. Of dit ook daadwerkelijk het geval is moet worden aangetoond door een advocaat. In zo’n soort situatie dien je dan ook een letselschade advocaat in de arm te nemen. Geen idee waar je zo’n advocaat kan vinden? Zoek in de zoekmachine naar bijvoorbeeld letselschade advocaat Groningen en je krijgt meteen een lijst van advocatenbureaus waar je terecht kan.

Wat doet een letselschade schade advocaat precies voor je?

Op het moment dat er sprake is van letselschade dien je contact op te nemen met een letselschade advocaat. Aan de hand van een mail of een telefonisch gesprek zal er een afspraak gemaakt worden op een plek waar jij dat wilt. Zeker als de letselschade is veroorzaakt door een ernstig ongeval kan het soms fijn zijn om dit soort zaken te bespreken in een vertrouwde omgeving. Tijdens deze eerste afspraak wordt het ongeval doorgesproken en wordt de wederpartij aansprakelijk gesteld door middel van een brief die wordt opgesteld door de letselschade advocaat. Daarbij wordt ook een schadeclaim ingediend waar de wederpartij uiteraard op zal reageren. Vanaf hier zal de communicatie dan ook grotendeels via de advocaat verlopen maar de advocaat zal je ten alle tijden op de hoogte stellen van de huidige stand van zaken. Als jij kan bewijzen dat je in je recht staat zal de schadeclaim worden toegezegd en wordt de zaak uiteindelijk afgewikkeld.

Uiteraard loop niet iedere zaak precies hetzelfde omdat een ongeval uniek is maar in grote lijnen is dit wel de opzet. Schroom niet om contact op te nemen met een advocatenkantoor als je nog meer vragen rondom letselschade hebt.