24 juni 2020

Verschillende opruimmethodes

Door Justin

Opruimen. Het is niet voor iedereen hun favoriete bezigheid, terwijl de ander er wel weer van kan genieten. Toch moet je je er echt even toe zetten en zijn er veel mensen die gebruik maken van een bepaalde methode. Als je er nog nooit van hebt gehoord zal je nu denken, opruimmethodes? Ja, opruimmethodes. Wij gaan er vandaag een paar benoemen en geven je wat tips waar je nog meer spullen in kunt opbergen zonder dat het in het zicht staat.

Klein beginnen

Sommige mensen vinden het lastig om in een keer ontzettend veel weg te doen. Je hecht veel waarde een kleine dingen en dat zal het nog lastiger maken om voor jezelf keuzes te maken met wat je wilt houden of wat je wegdoet. Daarom is klein beginnen een goede methode voor deze mensen. Je kiest een aantal spullen per dag die je wilt weggooien of wellicht wilt doneren, en zo spendeer je je week. Zo ben je elke dag erg bewust bezig met wat je weg wil doen en bouw je dit langzaam op.

Categoriseren

Een methode die weer een stapje sneller gaat, is werken in categorieën. Je verzamelt alle spullen die je wilt gaan aanpakken, onderverdeeld het in categorieën en daarna kijk je per categorie wat je wilt houden ja of nee. Denk aan kleding, accessoires, luchtjes. Zo kan je ook goed vergelijken met wat beter zit of werkt dan het ander en zo maak je de keuze sneller wat belangrijker of fijner voor jou werkt.

Jezelf uitdagen

Op een gegeven moment moet je knopen gaan doorhakken en echt keuzes gaan maken wat de deur uit moet. Daarom kan je jezelf ook op een gegeven moment gaan uitdagen. Of stel een doel voor jezelf. Voor sommige mensen werkt dit ontzettend goed. Je bent constant bezig met opruimen en hoe je dit wilt aanpakken, maar betrekt jezelf er nu ook in.

Tips

Als je op een gegeven moment hebt opgeruimd en je huis of kamer is weer een stuk leger, moeten de spullen die je wel hebt gehouden natuurlijk nog opgeborgen worden. Kunststof bakken zijn hier een goede mogelijkheid voor. Dit zijn bakken van kunststof, die je bijvoorbeeld onder je bed kan schuiven. Zo zijn je spullen niet altijd in zicht en kies je er zelf voor of je de kunststof bakken in of uit het zicht zet. Je hebt deze bakken ook in verschillende groottes, dus de keuze is reuze en ook compleet aan jou!