21 juni 2020

Wat te doen in je vrije tijd als je alleen bent

Door Justin

Heb je wat vrije tijd, of gun jij jezelf even wat vrije tijd? Dan wil je je natuurlijk niet gaan vervelen. Hierbij is het belangrijk dat je dingen blijft doen en daarom hebben wij een aantal tips voor je in petto.

Stap 1: Zoek "betekenis" in uw quarantaineleven

De meeste mensen die zich eenzaam voelen, hebben meestal niet het gevoel dat ze een doel in het leven hebben, of dat nu een carrière is waar ze van houden, een echtgenoot die ze kunnen koesteren of een huisdier waar ze zich verantwoordelijk voor voelen. De kans is groot dat u, zelfs zonder quarantaine, nog steeds het "Wat wil ik met mijn leven doen?" 'Waar ben ik gepassioneerd over?' etc. Dus als je nu een "echt" ding mist om voor te leven, probeer dan voor jezelf te leven. Maak van JOU het doel van deze quarantaine. Zoek drie tot vier gewoonten die je wilt vormen of dingen die je over jezelf wilt veranderen en begin ze te implementeren. Maak er een doel van om uit deze quarantaine te komen als een betere en gezondere versie van jezelf.

Stap 2: Maak contact met zoveel mogelijk mensen

Weet je nog die beroemde Harvard-studie die het leven van studenten gedurende meer dan 80 jaar documenteerde om erachter te komen hoe je een gelukkig leven kunt leiden? Het antwoord op wie het gelukkigst was en het langst leefde, was 'Human Connection'. Je gemeenschap omarmen, bij je familie zitten, met je vrienden praten en een goede relatie hebben met je romantische partner waren allemaal zeer krachtige factoren om gelukkig, gezond en een lang leven te leiden. De mensen die op 50-jarige leeftijd het meest tevreden waren in hun relaties, waren op 80-jarige leeftijd het gezondst. Het maken van contact met verschillende mensen kan op allerlei manieren. Tegenwoordig brengt gamen men ook veel in contact met elkaar. Hiervoor is het wel handig om een goede Game Pc te hebben, je kan die zelf ook samenstellen. Een Game PC samenstellen is erg handig!

Stap 3: Beginnen met lezen of audioboeken

Wanneer je je hersenen gebruikt om actief te lezen, in plaats van passief naar een show te kijken, helpt het je hersenen scherp te houden. Lezen opent ook de deuren naar een nieuwe wereld. Je gaat tijdelijk in een andere wereld leven en kruipt in de huid van verschillende personages. Het voorkomt ook dat je gedachten afdwalen. Elke dag lezen zou een van deze gewoonten moeten zijn die je tijdens deze periode van zelfisolatie vormt en met je meeneemt naar het normale leven.