4 januari 2021

Comfortabel thuis

Door Justin

Bij ons in huis geldt maar een regel: bij binnenkomst, schoenen uit. We hebben een nieuwe parketvloer gelegd die ons een aardige duit heeft gekost en we willen in ieder geval de eerste twee jaar nog even geen scheuren en beschadigingen erin. Al is dat altijd makkelijk gezegd dan gedaan. Mensen vinden het over het algemeen fijn om thuis de schoenen uit te trekken, maar als je op bezoek bent bij een ander voelt dat toch een beetje…intiem. We denken er niet bij na dat onze sokken worden gezien door anderen die dag; misschien zijn ze wel vies of zit er een gat in! Wij proberen dat zo goed mogelijk op te lossen door veel dames pantoffels en heren instappers in te slaan. Die bewaren we bij de voordeur, en iedereen die binnenkomt mag een eigen paar kiezen. We hebben sloffen, pantoffels, slippers en instappers. We hebben rubberen instapslippers, wollens sloffen tot de enkels, we hebben gekke pantoffels met konijnenoren erop, voor ieder wat wils. Zo kun je niet alleen je stinkende sokken verbergen, maar blijven je voeten ook lekker warm en comfortabel.

Waarom moeten de schoenen uit?

De schoenen moeten uit omdat je buiten de hele dag rondloopt over gras, modder, tegels, en niet weet waar je allemaal instapt. Waterplasjes met bacteriën erin, stukjes miniscule hondenpoep dat in het gras verborgen ligt, troep, blaadjes, noem maar op. En dat neem je dan mee je schone huis in, waar de vloeren zijn stofgezogen en gedweild. Sommige mensen gaat een stapje verder en willen niet dat je met je 'buiten kleren' in bed gaat, waar op zich ook wel wat over te zeggen valt. Waren er maar sloffen voor je hele lichaam!
Maar ernaast kunnen normale schoenen ook knellen, blaren geven of gewoon oncomfortabel voelen. Misschien moet je voor je werk speciale schoenen aan of loop je graag op hoge hakken, en hoe fijn is het dan dat het thuis niet uitmaakt wat je draagt, als het maar zacht en schoon is!

Bestellen

Je hoeft niet je huis uit (kan ook moeilijk af en toe met de maatregelen) maar je kunt gewoon lekker online je sloffen, pantoffels en instappers bestellen. Neem een kijkje op de site en kijk of je maat, kleur en variant ertussen zit. Ben je het type warme sloffen tot de enkel, instappers voor het gemak en snelheid of zachte pantoffeltjes? Of ben je net zoals wij, en heb je alles gewoon al thuis, voor jezelf en voor de gasten?