30 maart 2020

Het huis een nieuw gezicht geven

Door Justin

Mijn man en ik pakken deze roerige tijden aan om het huis wat leuker aan te kleden. Doordat we veel in huis zijn, zijn we er ons meer bewust van hoe het er allemaal bij staat. Eerst hebben we ons gebogen over onze gordijnen in de zitkamer. We hadden al gezien dat er wat vlekken op zaten, maar bij een nauwkeurige inspectie ontdekten we er een stuk meer. Blijkbaar letten we toch niet goed op of onze handen wel schoon genoeg zijn als we de gordijnen open en dicht doen. We vroegen ons af of het nog zin zou hebben de vlekken eruit proberen te halen. Maar we vonden het eigenlijk ook wel tijd voor nieuwe look. We waren een beetje uitgekeken op de kleur en wilden wat anders. Vervolgens keken we om ons heen naar de rest van het interieur. Het was nu eigenlijk ook wel een goede periode om wat meer dingen aan te pakken. Het gaf ons dingen te doen en daarbij zou een nieuwe uitstraling van het huis ook voor nieuwe energie zorgen. Door een paar aanpassingen zie je je huis ineens in een ander licht en dat is erg verfrissend! Zeker in deze periode waarbij de verschillende kamers in huis ongeveer de enige plekken zijn die je nog op een dag bezoekt, is het fijn eens tegen een andere lamp of kleur van de muur aan te kijken. Een project was geboren!

In een nieuw licht

Na de gordijnen hebben we de verlichting in huis eens nader onder de loep genomen. Dat leidde tot de koop van een leuke nieuwe staande lamp. De oude hebben we in de schuur gezet en zetten we over een tijd wel te koop voor een zacht prijsje. Natuurlijk pas als de coronacrisis weer voorbij is, want de contactmomenten moeten natuurlijk zo veel mogelijk beperkt worden. Ook hebben we onze plafondverlichting eindelijk vervangen. We waren al een tijd van plan voor led verlichting te gaan, maar het was er gewoonweg nog niet van gekomen. Bij BES LED vonden we mooie led downlight spots voor een scherpe prijs. We hebben gekozen voor lampen met opbouw armaturen in de kleur natuurlijk wit. Die komen in de keuken en bijkeuken. Ook hebben we spots gekocht met inbouw armaturen, want dat vonden we de beste keuze voor in onze badkamer. Vervolgens hebben we de muren in de zitkamer een andere kleur gegeven. Je hoort het al: we zaten echt in een goede flow en ons huis heeft er echt een ander gezicht door gekregen!

Gezamenlijk project

Bij de volgende aanpassing hebben we ook de kinderen bij betrokken. We vonden het leuk om een muurtje in de keuken vol met foto’s te behangen. De kinderen mochten mee beslissen over welke foto’s in de selectie terecht zouden komen. Het is een prachtige collage geworden van mooie, lieve en grappige foto’s. We zijn er allemaal erg trots op!