6 maart 2021

Hoe je na een verhuizing snel tot rust komt

Door Justin

Onlangs een eerste huis gekocht? Dat is een grote stap. Alles lekker eigen maken aan de binnenkant kost veel tijd en energie. Het opknappen van de tuin wordt daardoor vaak uitgesteld. En dat terwijl vertoeven in jouw privé stukje natuur vaak juist een van de beste manieren is om even helemaal tot rust te komen.

Natuurlijk is het zo dat een mooi volgroeide tuin tijd nodig heeft. Het perfectioneren van je tuin zal dan ook een proces zijn dat jaren duurt. Maar de eerste stappen zijn in een weekend te zetten.

Wat is er nodig?

Het kan best zijn dat je een huis hebt gekocht met een tuin die lijkt op een parkeergarage: weinig groen, en vol grijze tegels. Niet echt een uitnodigend beeld om in te zitten. Het tegenovergestelde beeld kan ook waar zijn: een tuin overwoekerd met groen.

Licht, lucht en ruimte

Besteed de eerste dag aan de tuin ‘startklaar’ maken. In het geval van de  overwoekerde tuin is dit misschien meer werk. Huur een grote groencontainer en ruimen maar. Veeg bladeren opzij en knip dode takken uit het groen. Het einddoel is dat je een beetje licht en ruimte in je tuin haalt. Zo kun je  meer grip krijgen op wat de ruimte in jouw tuin je te bieden heeft.

Haal de essentiële onderdelen vast in huis

Als je eenmaal wat ruimte in je tuin hebt gecreëerd, kun je met wat meubels al gauw het gevoel van een gezellige tuin maken. Want wat is nu essentieel aan een tuin? Dat er plekjes zijn om te zitten en dat het groen is, meer niet.

Kies daarom eerst meubels voor een mooie zithoek. De combinatie van eten en loungen, dat willen we natuurlijk allemaal in onze tuin. Je kunt kiezen voor een loungeset met een tafel die iets hoger is, ofwel in hoogte te verstellen. Een loungeset bestaat uit meerdere delen. Daardoor zijn de bankstukken op verschillende manieren op te stellen. Als je nog geen knoop durft door te hakken over een loungeset, kun je ook eerst kiezen voor een set tuinstoelen of enkel een loungestoel tuin.

Stap twee is groen in je tuin brengen. Het poten van planten in de grond kan veel werk zijn. Voor een snel resultaat kun je gaan voor planten in potten. Ook jonge boompjes vinden het vaak fijn de eerste jaren in een pot te groeien. Je kunt ze later, als de tijd rijp is, altijd nog in de grond poten.

Zo kun je eenvoudig genoeg doen, om al vroegtijdig in het verhuisproces van je tuin te kunnen genieten. Want er is niets lekkerder dan na een dag kluswerk de dag af te ronden met een drankje in jouw tuin.