8 maart 2020

Werk met deze tips om totale gekte in je verslag te voorkomen

Door Justin

Krijg jij bij elk verslag dat je inlevert een hoop feedback terug en altijd die o zo vervelende onvoldoende? De feedback die jij krijgt heeft vaak met een hoop chaos in je verslag te maken. Zo komt de inhoudsopgave niet overeen met de hoofdstukken in je verslag, werk jij niet met H1 en H2 koppen en heeft jouw verslag altijd net te veel spelfouten. Om nog maar niet over de APA richtlijnen te spreken. Een verslag dat lekker weg leest zorgt vaker ook voor een hoger cijfer. Om jou te helpen om een chaotisch verslag om te toveren naar een net verslag waar jij die volgende voldoende mee gaat binnenslepen. 

Gebruik H1 en H2 koppen

H1 koppen zijn titels van een hoofdstuk. Deze zijn vaak dikgedrukt en hebben een groot lettertype. H2 koppen gebruik je als je een alinea graag van een titel wilt voorzien. Deze koppen zijn vaak niet dikgedrukt, maar hebben wel een groter lettertype dan de normale tekst. In dit artikel is de H1 kop: Werk met deze tips om totale gekte in je verslag te voorkomen. De titel van deze alinea: Gebruik H1 en H2 koppen is een voorbeeld van een H2 kop. Ik raad je aan om niet een normale tekst groter te maken en dikgedrukt maken om titels en alinea titels aan te geven. Door H1 en H2 koppen te gebruiken kun je namelijk eenvoudig een automatische inhoudsopgave toevoegen die jouw verslag een stuk overzichtelijker maakt.

Begin een nieuw hoofdstuk altijd op een nieuwe pagina

Dit is natuurlijk een vrij logische tip, maar wordt regelmatig vergeten. Dit komt dan ook vaak omdat mensen vergeten de hoofdstukken vast te zetten op een pagina. Wanneer jij zo vaak op enter drukt totdat je op de volgende pagina bent en vervolgens de naam van de volgende hoofdstuk noteert staat deze niet vast. Wanneer er iets in de bladzijden erboven verspringt, verspringt de naam van je nieuwe hoofdstuk ook. Door na de laatste zin van je laatst getypte hoofdstuk op ctrl+enter te drukken en de naam van je nieuwe hoofdstuk te noteren zet je deze naam vast. Zo kan deze niet verspringen en op een andere bladzijde terecht komen. 

Gebruik het internet om spellingfouten te voorkomen

Slechte spelling en grammatica in je verslag zorgen voor een zwakker verhaal en in sommige gevallen wordt je verslag niet eens nagekeken. Het is dus belangrijk om zo weinig mogelijk spellingsfouten te maken. Ik gebruik hier vandale.nl voor. Hier typ je een woord in. Vervolgens krijg je een uitleg van de betekenis van het woord en zie je ook hoe het woord goed gespeld wordt. Ook kun je vandale.nl gebruiken om nederlandse woorden te vertalen naar het engels. Typ op Google het woord dat je wilt weten in. Zet hier vervolgens vertalen engels en vandale.nl achter. Je krijgt meteen het resultaat waar je naar opzoek bent.